MENI
24.7.2012.

Tiskan letak „Zakonodavni postupak“

 
Tajništvo Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je u proteklom razdoblju izdalo letak pod nazivom „Zakonodavni postupak“, u kojem su navedene detaljne informacije u svezi procedura donošenja zakona u ovoj zakonodavnoj instituciji.
Tako je detaljno navedeno tko su ovlašteni podnositelji zakona, te prva faza u kojoj se objašnjava uloga ustavnopravnog povjerenstva i uloga nadležnog povjerenstva za raspravu o načelima prijedloga zakona. Dalje se govori o usvajanju zakona u prvoj fazi u Zastupničkom domu i Domu naroda, te se na kraju opisuje zakonodavna procedura drugog čitanja, odnosno podnošenje amandmana na predloženi zakon.

Također, čitatelji se mogu upoznati i sa načinom usuglašavanja teksta zakona, kada nije usvojen u istovjetnom tekstu u oba doma PSBiH.
U letku su navedene i definicije koje pojašnjavaju temeljni, skraćeni i žurni zakonodavni postupak, kao i informacije u svezi uloga, nadležnosti te načina donošenja odluka u Parlamentarnoj skupštini BiH.
Inače, ovakva vrsta letka je namjenjena zastupnicima, izaslanicima i zaposlenicima, kao i brojnim posjetiteljima Parlamentarne skupštine BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću