MENI
24.10.2012.

Штампан нови број билтена – Парламент


Секретаријат Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине издао је нови број билтена Парламент, у којем се читаоци могу упознати са дешавањима у Парламентарној скупштини БиХ за период јули - септембар 2012. године.

Поред редовних рубрика, као што су статистички подаци о одржаним сједницама Представничког дома и Дома народа ПСБиХ, читаоци се од сада могу информисати и о прегледу предлога закона у оба дома ПСБиХ и њиховом актуелном статусу. Доступне су детаљне информације о законима који су усвојени, одбијени, повучени, у процедури, као и предлозима закона који чекају на покретање процедуре.

Од овог броја Парламента из њега се могу дознати и новости у вези осталих докумената који су у парламентарној процедури, а у која се убрајају међународни документи, извјештаји и информације, посланичка/делегатска питања и одговори – иницијативе у оквиру посланичких /делегатских питања, те одлуке.

Поред вијести о одржаним сједницама сталних тијела оба дома ПСБиХ, у периоду од јула до септембра су одржане и многобројне радионице у њиховој организацији. Тако је, између осталих, поменуто да је Заједничка комисија за одбрану и безбједност БиХ организовала радионицу под називом „Расправа о Нацрту закона о парламентарном надзору на подручју одбране и безбједности Босне и Херцеговине.“

Као једно од значајнијих догађаја у протеклом периоду, истиче се посјета генералног секретара Уједињених нација Ban Ki-moona Босни и Херцеговини, током које се сусрео са члановима колегијума домова ПСБиХ, те се, на 1. заједничкој сједници оба дома ПСБиХ, обратио посланицима и делегатима највише законодавне институције БиХ.

Такођер, у овом броју се могу прочитати и информације о међународним активностима изабраних званичника ПСБиХ, као и дешавањима из Секретаријата ПСБиХ. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу