MENI
24.10.2012.

Tiskan novi broj biltena – Parlament

 
Tajništvo Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izdalo je novi broj biltena Parlament, u kojem se čitatelji mogu upoznati sa dešavanjima u Parlamentarnoj skupštini BiH za razdoblje srpanj-rujan 2012. godine.

Pored redovitih rubrika, kao što su statistički podaci o održanim sjednicama Zastupničkog doma i Doma naroda PSBiH, čitatelji se od sada mogu informirati i o pregledu prijedloga zakona u oba doma PSBiH i njihovom aktualnom statusu. Dostupne su detaljne informacije o zakonima koji su usvojeni, odbijeni, povučeni, u proceduri, kao i prijedlozima zakona koji čekaju na pokretanje procedure.

Od ovog broja Parlamenta iz njega se mogu doznati i novosti u svezi ostalih dokumenata koji su u parlamentarnoj proceduri, a u koja se ubrajaju međunarodni dokumenti, izvješća i informacije, zastupnička/izaslanička pitanja i odgovori – inicijative u okviru zastupničkih/izaslaničkih pitanja, te odluke.

Pored vijesti o održanim sjednicama stalnih tijela obaju domova PSBiH, u razdoblju od srpnja do rujna su održane i mnogobrojne radionice u njihovoj organizaciji. Tako je, između ostalih, pomenuto da je Zajedničko povjerenstvo za obranu i sigurnost BiH organiziralo radionicu pod nazivom „Rasprava o Nacrtu zakona o parlamentarnom nadzoru na području obrane i sigurnosti Bosne i Hercegovine.“

Kao jedno od značajnijih zbivanja u proteklom razdoblju, ističe se posjeta glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Ban Ki-moona Bosni i Hercegovini, tijekom koje se susreo sa članovima kolegija domova PSBiH, te se, na 1. zajedničkoj sjednici obaju domova PSBiH, obratio zastupnicima i izaslanicima najviše zakonodavne institucije BiH.

Također, u ovom broju se mogu pročitati i informacije o međunarodnim aktivnostima izabranih zvaničnika PSBiH, kao i dešavanjima iz Tajništva PSBiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću