MENI
16.5.2013.

Секретару Заједничке службе Секретаријата ПСБиХ уручен документ о преузимању власништва над новом информационо-компјутерском опремом


Директор УСАИД-овог Пројекта јачања парламената у БиХ Christian Haupt уручио је данас секретару Заједничке службе Секретаријата Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Фериду Буљубашићу документ о преузимању власништва над новом информационо-компјутерском опремом.

Како је наглашено, овим чином је Парламентарна скупштина БиХ и формално постала власник над опремом коју јој је УСАИД-ов Пројект јачања парламената у БиХ донирао у протекле четири године.

Донирана опрема обухвата додатни модул за похрану података (storage модуле) за рачунарне сервере ПСБиХ, те опрему у Центру за обуку и Центру за посјетиоце ПСБиХ, чиме је повећана и ефикасност Парламента БиХ у обуци кадрова и у контактима с грађанима.

Такођер, пројекат је пружио и техничку помоћ у изради тендерских материјала за систем управљања документацијом у ПСБиХ, што је било неопходно за добијање средстава из ИПА фондова Европске уније.

Иначе, уручењу документације су присуствовали посланици и делегати оба дома ПСБиХ, као и запослени у Секретаријату ПСБиХ. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу