MENI
16.5.2013.

Tajniku Zajedničke službe Tajništva PSBiH uručen dokument o preuzimanju vlasništva nad novom informacijsko-kompjuterskom opremom


Ravnatelj USAID-ovog Projekta jačanja parlamenata u BiH Christian Haupt uručio je danas tajniku Zajedničke službe Tajništva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Feridu Buljubašiću dokument o preuzimanju vlasništva nad novom informacijsko-kompjuterskom opremom.

Kako je naglašeno, ovim činom je Parlamentarna skupština BiH i formalno postala vlasnik nad opremom koju joj je USAID-ov Projekt jačanja parlamenata u BiH donirao u protekle četiri godine.

Donirana oprema obuhvata dodatni modul za pohranu podataka (storage module) za računarne servere PSBiH, te opremu u Centru za obuku i Centru za posjetitelje PSBiH, čime je povećana i efikasnost Parlamenta BiH u obuci kadrova i u kontaktima s građanima.
Također, projekat je pružio i tehničku pomoć u izradi tenderskih materijala za sustav upravljanja dokumentacijom u PSBiH, što je bilo neophodno za dobijanje sredstava iz IPA fondova Europske unije.

Inače, uručenju dokumentacije su nazočili zastupnici i izaslanici obaju domova PSBiH, kao i zaposleni u Tajništvu PSBiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću