MENI
5.3.2014.

У оквиру Twinning пројекта одржан семинар о институцијама и механизмима доношења одлука у ЕУ


Група мађарских парламентараца и водећих службеника парламента те земље, предвођена Peterom Sardijem, секретаром Канцеларије за међународну сарадњу Парламента Мађарске, одржала је једнодневни семинар, током којег су службеници у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине и у Парламенту Федерације Босне и Херцеговине детаљно упознати са институцијама Европске уније (ЕУ) и механизмима одлучивања у институцијама ЕУ.

Током семинара, који је организован у оквиру Twinning пројекта за јачање капацитета парламената у Босни и Херцеговини, предавачи из Парламента Мађарске говорили су о принципима на којима почива ЕУ, о кључним циљевима и институцијама ЕУ, као и о процедурама и механизму доношења одлука у институцијама ЕУ, од Европске комисије до Савјета ЕУ и Европског парламента.

Уговор о реализацији Тwиннинг пројекта, чији је циљ успостављање механизама координације и консултација између парламената у БиХ, као и припрема парламената за процес европских интеграција, потписан је у децембру 2013. године. За реализацију овог пројекта, који ће трајати двије године и чија је вриједност 3,5 милиона евра, одређен је конзорцијум парламената Мађарске и Француске. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу