MENI
28.4.2014.

Изашао нови број „Парламента“ за период јануар – март 2014.

У новом броју „Парламента“, билтена Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПС БиХ) за период јануар – март 2014. године, у првом плану су текстови о великом скупу којим је обиљежен почетак реализације Twinning пројекта „Јачање капацитета парламената у БиХ у контексту приступања ЕУ“, као и о још два значајна међународна скупа одржана у згради ПС БиХ – 85. Rose – Roth семинар и Седмица равноправности полова.

У тексту о скупу којим је обиљежен почетак реализације Twinning пројекта преносе се акценти из говора предсједавајућег Дома народа ПС БиХ Драгана Човића, члана Колегијума Представничког дома ПС БиХ Боже Љубића, специјалног представника ЕУ у БиХ амбасадора Petera Sorensena, као и предсједника Парламента Мађарске Lasla Kovera, који је изразио увјерење у успјешну реализацију пројекта чији је циљ изградња јединственог бх међупарламентарног модела који треба да допринесе ефикасности парламената у надзору над радом влада и доношењу закона у процесу европских интеграција.

Текст посвећен одржавању Rose – Roth семинара доноси најважније детаље са тродневног засједања, којем је присуствовало више од стотину парламентараца из земаља чланица и придружених чланица НАТО-а, земаља југоисточне Европе које нису чланице НАТО-а, као и представника институција БиХ и невладиног сектора. На истој страници „Парламента“ пренесен је и садржај сусрета чланова колегијума домова ПС БиХ са предсједником Скупштине Црне Горе Ранком Кривокапићем, који је одржан на маргинама Rose – Roth семинара.

У тексту посвећеном Седмици равноправности полова, уз одличне фотографије, извјештава се о свим активностима у згради ПС БиХ у оквиру Седмице, почевши од конференције о стереотипима у вези са равноправношћу полова у БиХ, ОЕБС-ове регионалне конференције парламентарки, до изложбе бх умјетница и других културних догађаја који су пратили овај скуп.

У овом броју билтена извјештава се и о посјети предсједника Хрватског сабора Јосипа Леке ПС БиХ, о сусрету чланова Колегијума Представничког дома ПС БиХ са потпредсједником Парламента Пољске, као и о разговору чланова колегијума оба дома ПС БиХ са шефом дипломатије Грчке Evangelosom Vanizelosom.

„Парламент“ доноси и извјештаје са сједница оба дома ПС БиХ, као и са сједница скупштинских комисија. (крај) 

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу