MENI
3.6.2014.

Službenici Ministarstva financija Kraljevine Nizozemske posjetili PSBiH


Izaslanstvo službenika Ministarstva financija Kraljevine Nizozemske posjetilo je Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine (PSBiH) i upoznalo se s osnovnim funkcijama i organizacijom rada najviše zakonodavne institucije u našoj državi.

Tijekom posjeta gosti iz Nizozemske poseban interes pokazali su za rad povjerenstava za financije i proračun obaju domova PSBiH.

Službenici Sektora za odnose s javnošću PSBiH goste su najprije upoznali sa poviješću, organizacijom i osnovnim funkcijama PSBiH. Gostima je prezentirana dvodoma podjela PSBiH sa najznačajnijim elementima djelovanja Zastupničkog doma i Doma naroda i njihovih radnih tijela, kao i organiziranje rada u okviru parlamentarnih domova. Uz obilazak sala u kojima se održavaju sjednice Zastupničkog doma (Bijela dvorana) i Doma naroda (Plava dvorana), službenici Sektora za odnose sa javnošću upoznali su nazočne i sa osnovnim funkcijama i zakonodavnim procedurama koje se primjenjuju u PSBiH, te vrstama zakonodavnih postupaka, uz obrazloženje načina donošenja odluka na sjednicama domova PSBiH.

Službenicima Ministarstva financija Kraljevine Nizozemske prikazan je rad povjerenstava za financije i proračun Zastupničkog doma, odnosno Doma naroda PSBiH, kojeg su prezentirali tajnici i državni službenici u ova dva povjerenstva. Poseban akcenat stavljen je na komunikaciju ovih povjerenstava sa drugim organima vlasti na razini BiH, u prvom redu sa Ministarstvom financija BiH, Centralnom bankom BiH, Uredom za reviziju institucija BiH, te Uredom za razmatranje žalbi.

Posjet službenika Ministarstva financija Kraljevine Nizozemske okončana je njihovim sastankom sa zamjenikom predsjedatelja Povjerenstva za financije i proračun Zastupničkog doma PSBiH Boškom Tomićem, koji je goste informirao o aktivnostima ovog Povjerenstva, uz isticanje rasprava koje su na sjednicama vođene po pitanjima plasmana stranih investicija i iskorištenosti energetskog potencijala u BiH, zatim ulaganja u realni sektor unutar naše zemlje, smanjenja troškova iz državnog proračuna, kao i problema nezaposlenosti mladih ljudi u BiH. Tijekom dijela predviđenog za pitanja i dogovore, gospodin Tomić je nazočne informirao i o problemima s kojima se bosanskohercegovačke kompanije susreću prigodom izvoza bh. proizvoda na inozemna tržišta, a razgovarano je i o održavanju Općih izbora u BiH, koji su planirani za listopad ove godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću