MENI
1.12.2014.

Tiskan novi broj biltena PSBiH – Parlament

 
Vijesti o održanoj komemorativnoj sjednici povodom smrti člana Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Sulejmana Tihića jedan je značajnijih sadržaja novog broja biltena PSBiH – Parlament.

Kako je rečeno na komemorativnoj sjednici, kojoj su u Velikoj dvorani PSBiH nazočili članovi obitelji, mnogobrojni prijatelji, veliki broj zastupnika i izaslanika PSBiH, predstavnika svih razina vlasti u BiH, kao i međunarodne zajednice i diplomatskog kora, iza Sulejmana Tihića ostaje snažnija BiH za koju se cijeli život dosljedno i uporno borio.

O liku i djelu Sulejmana Tihića nazočnima su govorili predsjedatelj Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović, zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH Staša Košarac, predsjedatelj Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu PSBiH Asim Sarajlić, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, te potpredsjednik SDA Adil Osmanović.
U novom broju „Parlamenta“ objavljena je i vijest da je održan regionalni radni sastanak o osiguranju financijske autonomije parlamenata i primjerenom ispunjavanju prava i obveza parlamentaraca. Sudionici skupa iz parlamenata BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije istaknuli su da je financijska autonomija parlamenata u regiji nužna, ali primjerena vremenu, prostoru i mogućnostima zemalja.

Kada je riječ o međunarodnim aktivnostima PSBiH, čitatelji mogu pronaći vijest da je BiH na 40. zasjedanju Parlamentarne skupštine Frankofonije prvi put predstavljena kao članica ove međunarodne organizacije, kao i vijest da je izaslanstvo Zastupničkog doma PSBiH razgovaralo sa vodstvom Zastupničkog doma Parlamenta Japana koje je boravilo u službenoj posjeti BiH.

U ovom broju biltena, između ostalog, izvješćuje se i o tome da na sjednici Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma PSBiH nije podražano Izvješće o radu Vijeća ministara BiH za 2013. godinu, a da je na sjednici Povjerenstva za financije i proračun Doma naroda PSBiH odgođeno izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o utvrđivanju visine plaće zaposlenih u institucijama BiH.

Od aktualnosti iz Tajništva PSBiH u novom broju „Parlamenta“ navedeno je da je održan sastanak na kojem su predstavljeni načini i metode upoznavanja novoizabranih zvaničnika u PSBiH sa njihovim pravima i obvezama.

Sastavni dio sadržaja novog biltena su i podaci zakonodavnim aktivnostima obaju domova PSBiH, trajanju sjednica i broju točaka dnevnog reda o kojima se vodila rasprava. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću