MENI
24.6.2015.

Susret članova Kolegija Tajništva PSBiH sa glavnim tajnikom Parlamentarne skupštine Vijeća EuropeČlanovi Kolegija Tajništva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), tajnica Zajedničke službe Aida Koristović i tajnik Zastupničkog doma Marin Vukoja, tokom junskog dijela zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (PSVE), koje se održava u Strasbourgu, susreli su se sa glavnim tajnikom PSVE Wojciechom Sawickim.

Sugovornici su razmijenili mišljenje o procesu suradnje, pri čemu je konstatirana snažna potpora Vijeća Europe Bosni i Hercegovini.
Gospodin Sawicki je još jednom naglasio punu opredjeljenost Vijeća Europe da surađuje sa Bosnom i Hercegovinom u svim prigodama, te je odnos između Vijeća Europe i Bosne i Hercegovine kao punopravne članice ocijenio iskrenim i prijateljskim.

Izražavajući svoju zahvalnost, Sawicki je naročito istaknuo značaj održavanja sjednice Komiteta za poštivanje obveza i angažmana zemalja članica Vijeća Europe (Monitoring komiteta), koja će početkom rujna biti održana u Sarajevu.

Wojciech Sawicki, koji je ujedno i ponovni kandidat za glavnog tajnika PSVE, izrazio je spremnost na intenziviranje suradnje i razmjenu iskustava kroz studijske posjete tijelima Vijeća Europe, kao i stručne tematske skupove. Posebno je istaknuo zadovoljstvo i zahvalnost dosadašnjom aktivnom suradnjom sa, kako je istakao, visoko profiliranim članovima Izaslanstva PSBiH u PSVE i njihovom angažiranošću, kao i sa članovima Tajništva PSBiH u PSVE. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću