MENI
24.6.2015.

Сусрет чланова Колегијума Секретаријата ПСБиХ са генералним секретаром Парламентарне скупштине Савјета Европе


Чланови Колегијума Секретаријата Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ), секретарка Заједничке службе Аида Користовић и секретар Представничког дома Марин Вукоја, током јунског дијела засједања Парламентарне скупштине Савјета Европе (ПССЕ), које се одржава у Стразбуру, сусрели су се са генералним секретаром ПССЕ Wojciechom Sawickim.

Саговорници су размијенили мишљење о процесу сарадње, при чему је констатована снажна подршка Савјета Европе Босни и Херцеговини.
Господин Sawicki је још једном нагласио пуну опредјељеност Савјета Европе да сарађује са Босном и Херцеговином у свим приликама, те је однос између Савјета Европе и Босне и Херцеговине као пуноправне чланице оцијенио искреним и пријатељским.

Изражавајући своју захвалност, Sawicki је нарочито истакнуо значај одржавања сједнице Комитета за поштивање обавеза и ангажмана земаља чланица Савјета Европе (Мониторинг комитета), која ће почетком септембра бити одржана у Сарајеву.

Wojciech Sawicki, који је уједно и поновни кандидат за генералног секретара ПССЕ, изразио је спремност на интензивирање сарадње и размјену искустава кроз студијске посјете тијелима Савјета Европе, као и стручне тематске скупове. Посебно је истакнуо задовољство и захвалност досадашњом активном сарадњом са, како је истакао, високо профилираним члановима Делегације ПСБиХ у ПССЕ и њиховом ангажираношћу, као и са члановима Секретаријата ПСБиХ у ПССЕ. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу