MENI
20.6.2011

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma


Na danas održanoj 2. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma su u prvoj komisijskoj fazi podržani principi Prijedloga zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2011.g., čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.
Razmatran je Dopis Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštovanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud BiH, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom BiH ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica BiH ili drugi sud u skladu sa zakonom BiH. Usvojen zaključak kojim se zadužuje Vijeće ministara BiH da nakon usvajanja Budžeta institucija BiH za 2011.g., odobri sredstva za rad Nezavisne komisije.
Komisija je razmatrala i Dopis Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH u vezi sa konsultacijama u procesu usvajanja budžeta sudova i tužilaštava.
U prvoj komisijskoj fazi su podržani principi Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, dok nisu podržani principi Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Jednoglasno su usvojeni Godišnji izvještaj i Finansijski izvještaj Centralne banke BiH za 2010., čiji je sačinilac Centralna banka BiH.
U prvoj komisijskoj fazi su podržani principi Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o postupku prinudne naplate indirektnih poreza, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Usvojen je zaključak da se od Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje traži i novo Mišljenje o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o postupku prinudne naplate indirektnih poreza. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću