MENI
23.6.2011

Članovi Kolegija Doma naroda razgovarali sa šefom Misije OSCE-a u BiH


Misija OSCE će i u budućnosti predstavljati podršku demokratskim procesima u Bosni i Hercegovini, istaknuto je prilikom današnjeg susreta rukovodstva Doma naroda sa šefom Misije OSCE u BiH Gary Robbinsom.
Zahvaljujući gostu na nenametljivoj i više posmatračkoj nego politički aktivnoj ulozi koju Misija OSCE ima u posljednjih 15 godina, predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić istakao je da su upravo zbog toga primjedbe i sugestije koje nam Misija OSCE nudi više nego korisne i dobrodošle jer su one odraz mjere i brige za sve narode i građane Bosne i Hercegovine.
Slične ocjene u razgovoru iznio je i drugi zamjenik predsjedavajućeg Sulejman Tihić ističući da od obećanja koje je dala Misija OSCE jedino koje nije do kraja i realiziranio ukidanje prakse "dvije škole pod jednim krovom".
Inače, zajednički zaključak današnjeg sastanka je da je vrijeme da političari u Bosni i Hercegovini konačno počnu raditi svoj posao i rješavati probleme a da međunarodna zajednica u tom procesu može biti dobrodošao akter koji podržava a ne donosi rješenja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću