MENI
23.6.2011

Članovi Kolegija Predstavničkog doma susreli se sa šefom Misije OSCE-a u BiH


Članovi Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući dr. Denis Bećirović i drugi zamjenik dr. Božo Ljubić razgovarali su danas sa Gary Robbinsom, šefom Misije OSCE u Bosni i Hercegovini.
Zahvaljujući gospodinu Robbinsu na pomoći koju je Misija OSCE pružila i pružala u demokratizaciji Bosne i Hercegovine kao i razvoju institucionalih kapaciteta Parlemantarne skupštine, predsjedavajući Bećirović upoznao je gosta sa pozitivnim promjenama koje su se u radu Parlamentarne skupštine desile nakon formiranja Predstavničkog doma. Pri tome je istakao da problem predstavlja činjenica da još uvijek nije definirana parlamentarna većina kao i da nije imenovano Vijeće ministara, međutim izrazio je i optimizam da će se i taj proces okončatio u narednim sedmicama.
Gospodin Ljubić je također potencirao zastoj u imenovanju državne vlade, ističući da nije optimista da će se uskoro postiči politički dogovor koji će deblokirati taj proces. Međutim, dodao je on, nedavno imenovani Kolegij Predstavničkog doma u svom kapacitetu čini sve da se se situacija popravi i stvari pomjere naprijed bez obzira na to što on i Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine nisu odlučujući faktor u otklanjanju problema.
Gospodin Robbins izrazio najavio je da će saradnja koju Misija OSCE ima sa Parlamentarnom skupštinom BiH biti nastavljena i u budućnosti i da će, kao i do sada, rezultirati izuzetno dobrim rezultatima.(kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću