MENI
29.6.2011

Na sjednici Predstavničkog doma, kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Slavo Kukić dobio opću većinu, a izostala entitetska


Na danas okončanoj 4. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, zaključeno je da će Odluka o imenovanju dr. Slave Kukića na mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, biti donesena usaglašavanjem unutar Kolegija budući da je dr. Slavo Kukić dobio opću, ali ne i entitetsku većinu.
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, dr. Denis Bećirović je na početku sjednice podsjetio da je Predsjedništvo BiH na 09. sjednici održanoj 14.06.2011.g. donijelo Odluku o imenovanju dr. Slave Kukića za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, nakon čega su održane dvije sjednice Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH na kojima je razmatrano pitanje imenovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.
Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, na sjednici održanoj 23.06.2011., nije dala preporuku Predstavničkom domu PSBiH za imenovanje dr. Slave Kukića na funkciju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Kolegij Predstavničkog doma je Mišljenje nadležne Komisije dobio 24.06.2011., nakon čega je zakazao sjednicu Predstavničkog doma.
Dr. Kukić je na današnjoj sjednici prezentirao Ekspoze, poslije kojeg je uslijedila rasprava. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću