MENI
30.6.2011

Susret predsjedavajućeg Predstavničkog doma, dr. Denisa Bećirovića s premijerom Federacije BiH, Nerminom Nikšićem


Dosadašnji pozitivni rezultati Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, koja je legalna i legitimna, zaslužuju punu podršku. Saradnja državnih organa sa entitetskim organima vlasti važna je u procesu pristupanja Bosne i Hercegovine evroatlantskim integracijama. Ovo je danas istakao predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Bećirović tokom susreta sa premijerom Federacije BiH, Nerminom Nikšićem.
Razgovarajući o aktivnostima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine predsjedavajući dr. Denis Bećirović naglasio je da prvih 40 dana intezivnog rada ovog Doma predstavlja najbolji start od Dejtona do danas. Pri tome treba istaći efikasnost formiranja parlamentarnih komisija i delegacija, broj održanih sjednica kolegija, kao i broj razmatranih tačaka dnevnog reda. Najbitnija je činjenica da je rad državnog Parlamenta deblokiran, da oba doma sada rade u punom kapacitetu i da delegacije učestvuju u radu međunarodnih organizacija, dodao je Bećirović.
Tokom susreta Bećirovića i Nikšića rečeno je da bi češći sastanci predstavnika državne i entitetskih vlasti mogli pomoći u usaglašenom nastupu prema stranim investitorima s ciljem unapređenja privredne saradnje kao jednog od najznačajnih ciljeva.
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić je pozdravio napore koji čine predsjedavajući i cijeli Predstavnički dom s ciljem normalizacije političkih prilika na državnom nivou, te izrazio očekivanje da će uskoro doći i do formiranja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, čime će biti zaokružen proces formiranja svih izvršnih i zakonodavnih organa u Bosni i Hercegovini. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću