MENI
25.8.2011.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома, др Божо Љубић примио у наступну посјету амбасадора Р Србије у БиХ


Др Божо Љубић примио је у наступну посјету новоименованог амбасадора Републике Србије проф. др. Нинослава Стојадиновића и разговор је водио како у својству замјеника предсједавајућег Представничког дома тако и као предсједник политичке странке која учествује у формирању власти у Босни и Херцеговини. Сарадња земаља региона у политичком и привредном смислу је кључна за стабилност регије и убрзан пут свих земаља према Европској унији. Због тога неопходно је унаприједити различите моделе сарадње између двије државе, а посебице искористити све модалитете које нуди процес приступања Европској унији а која нарочито заговара модел регионалне прекограничне сарадње, истакао је др Божо Љубић током наступне посјете амбасадора Републике Србије.
Разговарајући о актуелној ситуацији у Босни и Херцеговини замјеник предсједавајућег др. Љубић рекао је да је уставни устрој Босне и Херцеговине нерационалан и неконзистентан и да је нужно кроз уставне промјене три конститутивна народа ставити у једнакоправан положај. "Процес уставних реформи поводом Пресуде Суда за људска права у Стразбуру у предмету Финци-Сејдић, треба искористити као повод за уставну реформу која ће уважавајући све реалитете БиХ отклонити дискриминаторске одредбе према припадницима националних мањина али и све остале дисктриминаторске одредбе које постоје", додао је Љубић.
Разговарајући о процесу формирања власти у БиХ након Општих избора а посебице на формирање Савјета министара БиХ саговорници су се сложили да је за успјешно разрјешење овог питања неоходно да власт формирају легитимни изборни представници конститутивних народа и грађана. Др Љубић извјестио је саговорника да очекује да ће у најскорије вријеме доћи до мултилатералних разговора политичких представника који су носиоци овога легитимитета.
Такођер су се осврнули на недавну посјети предсједника Републике Србије госп. Тадића и оцјенили позитивним поруке за вријеме те посјете и изразили увјерење да ће се кроз континуирани дијалог његовати дух сарадње између двије земље у читавој регији. У томе је такођер улога парламената врло важна. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу