MENI
15.6.2012

Članovi Nezavisne komisije u obilasku Kaznenopopravnog zavoda Zenica


Članovi Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud Bosne i Hercegovine, strani sudovi za djela predviđena krivičnim zakonom BiH ili međunarodnim ugovorom čiji je potpisnik BiH ili drugi sud u skladu sa zakonom BiH, danas su započeli obilazak Kaznenopopravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica.

Komisija koju čine predsjedavajući Mile Lasić, zamjenici Semiha Borovac i Predrag Crnogorac, te članovi Milana Škipina i Damir Čačković, će tokom posjete obići prostorije u kojima borave zatvorenici i pritvorenici, kantine, prostorije za rekreaciju, dnevni boravak i ostale prostore. Kako je rečeno, posebna pažnja biti će usmjerena na vrstu i kvalitet hrane koja se sprema za zatvorena i pritvorena lica.

Predstavnici Nezavisne komisije će obaviti i razgovore sa licima koje je osudio Sud Bosne i Hercegovine, a na osnovu zatečenog stanja će biti napravljen izvještaj sa eventualnim preporukama za poboljšanje uslova boravka osuđenih i pritvorenih lica u KPZ Zenica. Obilazak Kaznenopopravnog zavoda biti će nastavljen i sutra. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću