MENI
24.10.2024

Predsjedavajući Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Albin Muslić i zamjenik predsjedavajućeg Milan Petković učestvuju na Jahorini na 18. savjetovanju iz oblasti građanskog prava

Predsjedavajući Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Albin Muslić i zamjenik predsjedavajućeg Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma PSBiH Milan Petković učestvuju na 18. savjetovanju iz oblasti građanskog prava, koje se održava na Jahorini.

Na svjetovanju, koje je organiziralo Udruženje sudija Republike Srpske (RS), vodeći pravni stručnjaci i nosioci najviših pravosudnih funkcija iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona, diskutuju na temu „Aktuelna pitanja iz oblasti građanskog prava u Bosni i Hercegovini, teorija – praksa“.

Na otvaranju savjetovanja uvodna izlaganja imali su predsjednik Upravnog odbora Udruženja sudija RS Velimir Ninković, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Halil Lagumdžija, predsjednica Vrhovnog suda RS Daniela Milovanović, predsjednica Vrhovnog suda Federacije BiH (FBiH) Vesna Stanković – Ćosović, generalni sekretar predsjednika RS Jelena Pajić – Baštinac, ministar pravde RS Miloš Bukejlović, ministar pravde FBiH Vedran Škobić, kao i direktori centara za edukaciju sudija i javnih tužilaca iz RS i FBiH Slobodan Zec i Arben Murtezić.

Tokom savjetovanja, koje će trajati do 26. oktobra, učesnici će imati priliku da saslušaju izlaganja profesora i pravnih eksperata na različite aktuelne teme iz građansko - pravne, kao i privredno - pravne oblasti. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću