MENI
21.10.2024

Održana 21. sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije

Na 21. sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) primljen je k znanju odgovor Ministarstva komunikacija i prometa BiH u vezi s realizacijom zaključaka Komisije (izrada Prijedloga zakona o dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini). Članovi Komisije izrazili su nezadovoljstvo činjenicom da Prijedlog zakona o dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini još uvijek nije upućen na razmatranje Vijeću ministara BiH.

K znanju je primljen i odgovor Ministarstva komunikacija i prometa BiH u vezi s realizacijom zaključaka Komisije (dodijeljeni javni poslovi iz nadležnosti Ministarstva). U vezi s ovim odgovorom, članovi Komisije od Ministarstva su zatražili informaciju o tome koliko je sredstava od 2012. godine do danas uplaćeno u Budžet institucija BiH po osnovu 5 posto sredstava utvrđenih Cjenovnikom o stručnom osposobljavanju i ispitivanju upravitelja prijevoza i vozača u međunarodnom cestovnom prijevozu.

Komisija je usvojila i zaključak kojim od Ministarstva komunikacija i prometa BiH traži da predloži rješenje u vezi sa problemom vremena boravka vozača teretnih motornih vozila u zemljama Evropske unije.

K znanju je primljena i Informacija Instituta za metrologiju Bosne i Hercegovine u vezi s navodima iz dopisa „Hayat d.o.o. Sarajevo“. Na poziv direktorice Instituta, članovi Komisije donijeli su odluku da posjete Institut za metrologiju Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću