MENI
15.10.2024

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović u Parlamentarnoj skupštini BiH priredio "Druženje uz kafu" sa parlamentarnim izvještačima

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović priredio je danas u zgradi PSBiH tradicionalni razgovor sa novinarima koji prate rad PSBiH - "Druženje uz kafu".

Dr. Čović govorio je o evropskom putu i aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini nakon održanih Lokalnih izbora, kao i o funcioniranju, radu i predstojećim sjednicama Doma naroda PSBiH.  

S tim u vezi, dr. Čović je potvrdio da je sa delegatima iz Kluba bošnjačkog naroda, nakon sastanka kojega je inicirao kao predsjedavajući Doma, postignut dogovor da se 29. oktobra održi nastavak prekinute 14. redovne sjednice Doma naroda PSBiH od 18. marta.

Dr. Čović govorio je i o funkcioniranju vlasti na nivou BiH, posebno u kontekstu evropskog puta Bosne i Hercegovine i hitnog ispunjavanja uslova kako bi do kraja ove godine naša zemlja ispunila uslove za početak pristupnih pregovora, kao i uslove za povlačenje prve tranše sredstava iz Plana rasta EU.

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović još jednom je izrazio saučešće porodicama stradalih u poplavama i klizištima, te pozvao na zajedničko djelovanje u saniranju posljedica prirodne katastrofe koja je zadesila nekoliko općina u Bosni i Hercegovini. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću