MENI
19.9.2024

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Nebojša Radmanović primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Češke Republike u BiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nebojša Radmanović primio je u nastupnu posjetu ambasadoricu Češke Republike u BiH, NJ.E. Janu K. Lolić Šindlekovu.

Na sastanku je konstatovano da su bilateralni odnosi Češke i Bosne i Hercegovine dobri, ali i da postoji prostor za dalje unapređenje u mnogim oblastima. Prevashodno je važna podrška Republike Češke Bosni i Hercegovini na putu ka Evropskoj uniji, istaknuto je na sastanku.

Kada je riječ o odnosima dvije zemlje u oblasti ekonomije, fokus je na uravnoteženju i povećanju vanjsko-trgovinske razmjene, zajednički nastup bh. i čeških kompanija i povećanje turističke razmjene.

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Nebojša Radmanović izrazio je nadu u skoru posjetu zvaničnika Republike Češke Bosni i Hercegovini. (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojše Radmanovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću