MENI
11.9.2024

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Nebojša Radmanović razgovarao sa otpravnicom poslova Ambasade Crne Gore u BiH

“Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nebojša Radmanović razgovarao je sa otpravnicom poslova Ambasade Crne Gore u BiH Satkom Hajdarpašić, koja je predsjedavajućem Radmanoviću uručila pismo/poziv predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića da posjeti Crnu Goru.

- Zajedničkim naporima možemo značajno doprinijeti daljoj dinamici i intenziviranju kako parlamentarnih tako i sveukupnih bilateralnih odnosa između dvije zemlje, istaknula je Hajdarpašić.

Predsjedavajući Predstavničkog doma zahvalio je i prihvatio poziv g. Mandića i izrazio nadu da će do susreta doći što prije.

- Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaju mnogo zajedničkih tema, a posjetom bi se napravio ozbiljan iskorak u parlamentarnoj saradnji dvije zemlje, naglasio je Radmanović.

Na sastanku je posebno istaknut značaj aktuelne faze evropske integracije Crne Gore koja omogućava produbljivanje saradnje u oblastima od obostranog interesa, uključujući ekonomski razvoj, infrastrukturu, kulturu i obrazovanje.” (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojše Radmanovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću