MENI
10.9.2024

Delegacija PSBiH učestvovat će na sjednici Monitoring komiteta PSVE u Parizu

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Nikola Špirić i članovi Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Darijana Filipović, Mladen Bosić i Sabina Ćudić učestvovat će na sjednici Komiteta za poštovanje obaveza i angažmana zemalja članica Vijeća Evrope (Monitoring komitet), koja će se održati 11. septembra u Parizu.

Jedna od tema rasprave na sjednici Monitoring komiteta PSVE, koja se održava iza zatvorenih vrata, bit će Izvještaj o poštivanju obaveza i angažmana Bosne i Hercegovine, kojeg su sačinili izvjestioci PSVE Zsolt Németh iz Mađarske i Aleksandar Nikoloski iz Sjeverne Makedonije.

Očekuje se razmjena mišljenja i stavova o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i o ovom Izvještaju, koji će se krajem septembra i početkom oktobra ove godine naći na dnevnom redu jesenjeg zasjedanja PSVE.

Predviđeno da zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH dr. Nikola Špirić, te poslanici Darijana Filipović i Mladen Bosić učestvuju u raspravi koja se odnosi na Izvještaj o Bosni i Hercegovini, dok će poslanica Sabina Ćudić, kao članica Monitoring komiteta PSVE, učestvovati u radu kompletne sjednice, na kojoj će se, između ostalog,  raspravljati i o izvještajima o poštivanju obaveza i angažmana Gruzije, Moldavije i Turske u Vijeću Evrope. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću