MENI
9.9.2024

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvovat će u Valoni na regionalnoj konferenciji o ulozi parlamenata u procesu evropskih integracija

Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), koju čine predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije (PSBiH) Zdenko Ćosić, te, ispred Sekretarijata PSBiH, sekretar Predstavničkog doma Dražen Mustapić i službenici Sektora za Evropsku uniju (EU), učestvovat će na regionalnoj konferenciji o ulozi parlamenata u procesu evropskih integracija, koja će se, u organizaciji Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ), održati od 10. do 13. septembra u Valoni.

Cilj konferencije, čiji je zvaničan naziv "Proces mape puta: Put naprijed", jeste da pruži priliku za regionalnu razmjenu iskustava i dobrih praksi u oblasti parlamentarnog rada u procesu evropskih integracija, kao i da ponudi okvir za praćenje poboljšanja u radu odbora za evropske integracije.

Na konferenciji će biti predstavljen i konačni prijedlog Principa efektivnog parlamentarnog nadzora u procesu evropskih integracija, dokumenta koji je koncipiran i izrađen u okviru GIZ-ovog projekta "Regionalna saradnja za EU integracije" (RCEI) i neformalne Mreže sekretarijata parlamentarnih odbora za EU integracije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću