MENI
23.7.2024

Zamjenici predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić i Marinko Čavara u Mostaru prisustvovali međunarodnoj konferenciji “Dijalog za budućnost”

"Zamjenici predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić i Marinko Čavara prisustvovali su danas u Mostaru međunarodnoj konferenciji “Dijalog za budućnost” u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova BiH i Međunarodnog centra za mir i multietničku saradnju.

Na konferenciji je naglašena važnost međunarodne i regionalne saradnje i dijaloga, posebno u vremenu kada se suočavamo sa brojnim izazovima i prijetnjama.
Učesnici Konferencije su pozvali na izgradnju mira i tolerancije u našoj državi, ali i u regionu i na izgradnju dobrih odnosa u interesu svakog građanina ove države. Istaknuli su da Bosna i Hercegovina zbog svog položaja nikada nije van globalnih tokova i regionalnih dešavanja i da svi zajedno moraju djelima poštovati susjede i da međusobni odnosi trebaju biti zasnovani na međusobnom poštovanju i na izgradnji dobrosusjedskih odnosa." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću