MENI
22.7.2024

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić sastao se s ambasadorom Arapske Republike Egipat u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić sastao se danas s ambasadorom Arapske Republike Egipat u BiH Yasserom Abdelrahmanom Alijem Sorourom i upoznao ga sa aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH. Razgovarali su i o unapređenju odnosa dvije države.

Zamjenik predsjedavajućeg Zvizdić i ambasador Sorour istaknuli su značaj unapređenja parlamentarne saradnje. Saglasili su se o tome da u narednom periodu treba intenzivno raditi na poboljšanju saradnje dvije države na svim poljima, a posebno u oblastima privrede, poljoprivrede, industrije, kulture, obrazovanja i turizma.

Ambasador Sorour prenio je poziv predsjednika egipatskog Parlamenta da zamjenik predsjedavajućeg Zvizdić početkom decembra ove godine posjeti Arapsku Republiku Egipat. (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću