MENI
19.7.2024

Dom naroda PSBiH na 5. hitnoj sjednici usvojio Zakon o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu

Na 5. hitnoj sjednici Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojio je, po hitnom postupku, Zakon o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Dom naroda prethodno je usvojio zahtjev dostavljen od predlagača da se ovaj zakonski prijedlog razmatra po hitnom zakonodavnom postupku.

Dom naroda PSBiH usvojio je, po hitnom postupku, i Zakon o izmjeni Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Dom je prethodno usvojio zahtjev predlagača da se ovaj Prijedlog zakona razmatra po hitnom postupku. 

Dom je po hitnom postupku usvojio i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH. Prethodno je Dom naroda usvojio zahtjev dostavljen od Predstavničkog doma PSBiH da se ovaj zakonski prijedlog razmatra po hitnom zakonodavnom postupku. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću