MENI
18.7.2024

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Kemal Ademović održao sastanak sa otpravnikom poslova i šefom Političkog odjela Ambasade NR Kine u BiH

"Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kemal Ademović sastao se danas sa otpravnikom poslova Ambasade Narodne Republike Kine u BiH Miaom Dakeom i šefom Političkog odjela Ambasade Wangom Jianom.

Tokom sastanka konstatirano je da su odnosi dvije zemlje izuzetno dobri, uz uzajamno potpuno poštivanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta, te međunarodne ravnopravnosti država.

Razgovaralo se o mogućnostima unapređenja bilateralnih odnosa i saradnje BiH i Narodne Republike Kine sa posebnim naglaskom na intenzivnijoj međuparlamentarnoj saradnji koja je ocijenjena kao dobra, posebno nakon razmjene posjeta visokih parlamentarnih delegacija. Tom prilikom, gospodin Dake ponovio je poziv gospodinu Ademoviću da posjeti Narodnu Republiku Kinu.

Na sastanku je bilo riječi i o saradnji dvije države u oblasti turizma, obrazovanja i kulture." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Kemala Ademovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću