MENI
18.7.2024

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Kemal Ademović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Države Kuvajt u BiH

"Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kemal Ademović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Države Kuvajt u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Zahera Alkhuraineja.

Tokom susreta zajednički je konstatirano da su bilateralni odnosi dvije države na vrlo visokom nivou, te da su u periodu službovanja ambasadora još više unaprijeđeni.

Ambasador Alkhurainej izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa institucijama Bosne i Hercegovine, kao i činjenicom da je imao priliku da doprinese razvoju bilateralnih odnosa BiH i Države Kuvajt. Ukazao je na potrebu razmatranja nekih važnih pitanja za kuvajtske državljanje u pogledu imovinsko-pravnih odnosa, sa čim je upoznao i druge relevantne institucije u Bosni i Hercegovini.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Kemal Ademović istakao je da je ambasador Alkhurainej tokom mandata u Bosni i Hercegovini dao značajan doprinos jačanju političke i privredne saradnje dvije prijateljske države.

Gospodin Ademović se također zahvalio ambasadoru Alkhuraineju na uspješnom službovanju u Bosni i Hercegovini i poželio mu dobro zdravlje i ugodne dane u mirovini u koju odlazi nakon mandata u Bosni i Hercegovini." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Kemala Ademovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću