MENI
10.7.2024

Delegacija PSBiH učestvovat će u Marakešu na Drugom zasjedanju euromediteranskog i zalivskog Parlamentarno–ekonomskog foruma Parlamentarne skupštine Mediterana

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nebojša Radmanović, predsjedavajuća Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Rejhana Dervišević i zamjenik predsjedavajuće Delegacije Vlatko Glavaš, te predsjedavajuća Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH Ermina Salkičević – Dizdarević učestvovat će na Drugom zasjedanju euromediteranskog i zalivskog Parlamentarno–ekonomskog foruma Parlamentarne skupštine Mediterana, koje će se održati 11. i 12. jula u Marakešu (Kraljevina Maroko).

Parlamentarno – ekonomski forum, kojeg zajednički organizuju Parlamentarna skupština Mediterana i Dom odbornika Kraljevine Maroko, bit će prilika za parlamentarce, institucionalne partnere ove multilateralne parlamentarne organizacije, te ekonomske  eksperte iz javnog i privatnog sektora da razmijene mišljenja, stavove i dobre prakse o aktuelnim ekonomskim pitanjima i izazovima s kojim se suočavaju zemlje euromediteranskog i zalivskog regiona.

Kako su najavili organizatori, Parlamentarno – ekonomski forum bit će fokusiran na odnos između osiguravanja snabdijevanja energijom i procesa zelene energetske tranzicije, te podrške preduzetnišvu i malim i srednjim preduzećima u tom procesu. Cilj Foruma bit će prezentacija rješenja aktuelnih izazova proizvodnje i distribucije čiste i održive energije u regionima Parlamentarne skupštine Mediterana, kao i regionalnih rješenja za podršku preduzetništvu, malim i srednjim preduzećima i ekonomskom rastu u euromediteranskim i zalivskim regijama.

Na marginama Parlamentarno – ekonomskog foruma u Marakešu bit će održan i sastanak Koordinacionog vijeća za prošireni savjetodavni odbor Ženskog parlamentarnog foruma Parlamentarne skupštine Mediterana, na kojem će učestvovati predsjedavajuća Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Rejhana Dervišević. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću