MENI
3.7.2024

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović sastao se u Zagrebu sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske

„Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović danas je u Zagrebu održao radni sastanak s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem, na kome razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu, daljem jačanju bilateralnih odnosa, kao i prioritetima djelovanja na evropskom putu BiH. 

Predsjedavajući Doma naroda dr. Čović ovom je prilikom govorio o aktuelnoj političkoj situaciji, te kontinuiranim naporima koji se ulažu kako bi se unutrašnji politički dijalog, kako u Federaciji Bosne i Hercegovine tako i na nivou BiH, stabilizirao i osnažio provođenje reformskih procesa na evropskom putu i putu prema općem socio-ekonomskom napretku društva.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Plenković najavio je nastavak snažne podrške Vlade Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini na njezinom evropskom putu, naglašavajući pritom kako se nastavlja rad na ostvarivanju pune ravnopravnosti Hrvata kao konstitutivnog naroda.

Zvaničnici su na kraju sastanka izrazili uzajamno zadovoljstvo snažnim bilateralnim odnosima, ističući kako je od iznimne važnosti nastaviti s intenzivnim političkim dijalogom i saradnjom u svim ključnim oblastima kako za Bosnu i Hercegovinu tako i za Republiku Hrvatsku.“ (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću