MENI
28.5.2024.

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Marinko Čavara nazočio obilježavanju Dana državnosti i Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske

“Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Marinko Čavara nazočio je danas u Sarajevu svečanosti kojom je obilježen Dan državnosti i Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Visokim zvanicama i gostima obratio se veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Ivan Sabolić, koji je poručio da je prioritet Republike Hrvatske jačanje sigurnosti, stabilnosti i razvoja dijela Europe u kojem se nalazimo.

Prema riječima veleposlanika Sabolića, njegova država u potpunosti je predana unaprjeđenju političke i gospodarske suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Naglašavajući kako se Hrvatska, kao članica Europske unije (EU) i NATO-a, nalazi u izazovnoj, ali i motivirajućoj poziciji, veleposlanik Sabolić istaknuo je snažno zalaganje zvaničnog Zagreba za nastavak politike proširenja EU i Sjevernoatlantskog saveza.

S tim u svezi, veleposlanik Hrvatske u BiH dodao je kako se predanost Hrvatske tim ciljevima jasno vidi kroz pomoć i poticaje susjednim zemljama koje su također krenule putem euroatlantskih reformi, posebno Bosni i Hercegovini, kao jedinstvenoj, suverenoj i teritorijalno cjelovitoj državi, sa tri konstitutivna naroda koji, kako je naglasio, moraju biti institucionalno zastupljeni u svakom pogledu.

Veleposlanik Sabolić podsjetio je i na činjenicu da se ove godine slavi i 30. obljetnica otvaranja Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu, te naveo da, slaveći važne obljetnice u odnosima dvaju susjedskih i prijateljskih zemalja, treba s optimizmom gledati prema zajedničkoj budućnosti, vođeni zajedničkom europskom vizijom mira, suradnje i razvoja.

Tijekom svečanosti upućena je i poruka kako Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina teže boljoj budućnosti u zajedničkoj europskoj i euroatlantskoj obitelji naroda koja jamči sigurnu budućnost i stabilan razvoj.” (priopćenje iz Ureda zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma Marinka Čavare)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću