MENI
23.5.2024

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Marinko Čavara prisustvovao manifestaciji “Dani mladog krompira – Ljubuški rani”

“Zamjenik predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) prisustvovao je manifestaciji “Dani mladog krompira – Ljubuški rani”, koja je održana u Ljubuškom, pod pokroviteljstvom ministra finansija i dopredsjednika Vlade FBiH Tonija Kraljevića.ž

Događaj, koji se održava već 16. godinu zaredom, organizovali su Poljoprivredna zadruga “Plodovi zemlje” Ljubuški i Udruga poljodjelaca u Zapadnohercegovačkom kantonu, s ciljem predstavljanja visokokvalitetnog autohtonog proizvoda.

Program je započeo u Gradskoj vijećnici, gdje je prikazan kratki film i promotivni spot “Ljubuški rani”.

Okupljenima se obratio direktor Poljoprivredne zadruge “Plodovi zemlje” Dubravko Vukojević, koji je izrazio zahvalnost svim nivoima vlasti za podršku koju su poljoprivredni proizvođači iz Ljubuškog dobivali tokom godina.

Jedan od prvih pokrovitelja, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Marinko Čavara prisjetio se u svom obraćanju početaka ove manifestacije, te istaknuo kako je događaj izuzetno važan jer slavi uspjeh i trud naših poljoprivrednika.

„Kada smo započinjali ovu manifestaciju u selu Vojnići, gdje sam bio jedan od prvih pokrovitelja, nismo mogli ni zamisliti da će prerasti u ovako značajan i prepoznatljiv događaj širom BiH, ali mogu kazati i regiona. Vidjeti kako se Ljubuški rani krompir prepoznaje i cijeni ne samo kod nas, već i šire, ispunjava me ponosom. Uz upornost i podršku svih nivoa vlasti, uspjeli smo stvoriti prepoznatljiv brend koji je sinonim za kvalitetu. Posebno mi je drago što danas možemo vidjeti rezultate tog truda ovdje u gradu Ljubuškom. Ova manifestacija nije samo prilika za promociju našeg proizvoda, već i za razmjenu ideja i planiranje budućih uspjeha. Nastavit ćemo raditi na tome da naši poljoprivrednici imaju sve potrebne uslove za dalji rast i razvoj, jer su oni temelj naše ekonomije i društva", kazao je Čavara.

Nakon programa u Gradskoj vijećnici, manifestacija je svečano otvorena na Gradskom trgu.” (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Marinka Čavare)

 

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću