MENI
19.4.2024

Zamjenik predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u PSSEECP-a Džemal Smajić učestvovat će u Prištini na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i zamjenik predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) Džemal Smajić učetvovat će na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a, koji će se 20. i 21. aprila održati u Prištini.

Kako su organizatori i domaćini iz Skupštine Kosova najavili, tema Generalnog komiteta PSSEECP-a za društveni razvoj, obrazovanje, istraživanje i nauku nosi naziv „Obrazovanje za bolji svijet“. U okviru ove teme parlamentarci iz zemalja regiona Jugoistočne Evrope razmijenit će iskustva i stavove o obrazovnim sistemima i procesu njihovog prilagođavanja brzim tehnološkim promjenama u savremenom svijetu, s ciljem da učenici i studenti steknu odgovarajuće vještine za zapošljavanje i međunarodnu saradnju.

Drugog dana boravka parlamentarnih delegacija u Prištini, predviđeno je da članovi Generalnog komiteta PSSEECP-a za pravdu, unutrašnje poslove i sigurnosnu saradnju u Prištini razgovaraju o temi „Sigurnosni izazovi u zemljama Jugoistočne Evrope – političke i sigurnosne posljedice kao izazov za mir i stabilnost u regionu“. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću