MENI
2.4.2024

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH i predsjedavajući Delegacije PSBiH u PSNATO-a Kemal Ademović i predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Jasmin Imamović razgovarali sa komandantom EUFOR-a u BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i predsjedavajući Delegacije PSBiH u PSNATO-a Kemal Ademović i predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Jasmin Imamović danas su u Sarajevu razgovarali sa komandantom EUFOR-a u BiH general – majorom Lászlóm Sticzom.

Predsjedavajući Ademović i predsjedavajući Imamović upoznali su generala Sticza sa aktivnostima PSBiH, Delegacije PSBiH u PSNATO-a i Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH.

General Sticz upoznao je Ademovića i Imamovića sa Misijom EUFOR-a u BiH i trenutnim aktivnostima.

Potvrdio je da je EUFOR u potpunosti predan ispunjenju Misije, da je u službi građana BiH i da je saradnja sa institucijama u BiH izuzetno dobra.

General Sticz upoznao je Ademovića i Imamovića i sa predstojećim aktivnostima EUFOR-a, koje, kako je rekao, nose brojne obaveze i daju dodatni impuls u saradnji sa institucijama i subjektima odbrane i sigurnosti Bosne i Hercegovine." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Kemala Ademovića)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću