MENI
29.2.2024

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović prisustvovao Godišnjoj konferenciji o obuci Oružanih snaga BiH za 2023. godinu

Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović sa saradnicima prisustvovao je Godišnjoj konferenciji o obuci Oružanih snaga BiH za 2023. godinu, koja je, u organizaciji načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, održana u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Tokom Godišnje konferencije, predstavnici Zajedničkog štaba i komandi Oružanih snaga BiH prezentovali su realizovane obuke borbenih jedinica i jedinica borbene podrške, institucionalne obuke u Oružanim snagama BiH, indvidualne obuke, te  međunarodne vježbe realizovane tokom 2023. godine.

U koordinaciji s Ministarstvom odbrane BiH, na Godišnjoj konferenciji usvojeni su  zaključci kojima su definisani ključni planovi obuka za period 2025. – 2027. godina, te Program međunarodne saradnje za period 2024. – 2026. godina sa Planom međunarodnih vježbi i obuka sa partnerskim zemljama. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću