MENI
15.2.2024

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović susreo se s ambasadorom NR Kine u Bosni i Hercegovini

“U rezidenciji Ambasade Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini danas je održan oproštajni susret između ambasadora Kine Nj.E. Ji Pinga i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića. Tokom posjete razgovarano je o trenutnoj situaciji u obje zemlje, pri čemu je dr. Čović informirao ambasadora o aktivnostima Bosne i Hercegovine na putu prema evropskim integracijama. Razmijenjena su mišljenja o svim važnijim aktuelnim političkim pitanjima, kako u BiH i regiji, tako i na globalnom nivou.

Ambasador Ji Ping istaknuo je snažnu podršku Kine Bosni i Hercegovini u njezinom putu prema članstvu u Evropskoj uniji. Sagovornici su istaknuli kako su odnosi dvije zemlje tradicionalno dobri i prijateljski. Na kraju susreta, dr. Čović je zahvalio ambasadoru na njegovom radu i podršci, te mu zaželio mnogo uspjeha u budućem radu i nastavku diplomatske karijere.

Ambasadoru Ji Ping je zahvalio na podršci tokom njegova mandata, izražavajući želju za daljom saradnjom. Ovom prilikom, naglašena je važnost nastavka saradnje na različitim područjima kako bi se unaprijedili bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Kine.

Ova oproštajna posjeta predstavljao je priliku za podsjećanje na postignuća i saradnju tokom mandata ambasadora Ji Pinga u Bosni i Hercegovini i isticanje važnosti nastavka dijaloga i zajedničkih napora na jačanju prijateljstva između dvije zemlje.” (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću