MENI
9.2.2024

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH Kemal Ademović učestvovat će u Briselu na Interparlamentarnoj konferenciji o stabilnosti, ekonomskoj koordinaciji i upravljanju

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kemal Ademović učestvovat će u radu Interparlamentarne konferencije o stabilnosti, ekonomskoj koordinaciji i upravljanju, koja će se, u organizaciji Evropskog parlamenta i Parlamenta Belgije, održati 12. i 13. februara u Briselu.

Interparlamentarna konferencija, koja se organizuje u okviru Evropske parlamentarne sedmice, bit će prilika za razmjenu mišljenja vodećih evropskih parlamentaraca i parlamentaraca iz država koje imaju kandidatski status o pitanjima ekonomske politike, zapošljavanja i budžetske politike. Istovremeno, učesnici konferencije bit će u prilici da saslušaju izlaganja vodećih evropskih eksperata o izazovima s kojima se države članice Evropske unije i zemlje u procesu evropskih integracija suočavaju kad je riječ o ekonomiji, investicijama, otvaranju novih radnih mjesta i budžetiranju.

Interparlamentarna konferencija u Briselu organizuje se u okviru belgijskog predsjedavanja Vijećem Evropske unije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću