MENI
8.2.2024

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Jasmin Imamović i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović razgovarali sa predstavnicima Misije OSCE-a u BiH

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Jasmin Imamović i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović sa saradnicima održali su danas sastanak sa zamjenikom šefa Misije OSCE-a u BiH Thomasom Buschom i predstavnicima Odjela za sigurnosnu saradnju Misije OSCE-a u BiH sa Bojanom Jankovićem na čelu.

Tokom sastanka razgovarano je o saradnji Odjela za sigurnosnu saradnju Misije OSCE-a u BiH i Zajedničke komisije i Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo saradnjom tokom 2023. godine, kada su zajedničkim naporima realizovane brojne aktivnosti. Posebno značajnim su ocijenjenjene uspješno realizovane terenske posjete jedinicama i komandama Oružanih snaga BiH, posjeta Regionalnom uredu Granične policije BiH Sjeverozapad, kao i pregledna konferencija koju je organizovala Zajednička komisija uz podršku Misije OSCE-a u BiH.

Kako je rečeno na sastanku, u ovu godinu ušlo se sa planom novih aktivnosti, u okviru kojeg će, pored događaja u vezi sa parlamentarnim nadzorom sektora odbrane i bezbjednosti BiH, biti održana i reionalna konferencija komisija/odbora za odbranu i sigurnost zemlja Jugoistočne Evrope, koju će podržati Misija OSCE-a i RACVIAC Zagreb. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću