MENI
8.2.2024

Poslanica u Predstavničkom domu i predsjedavajuća Komisije za vanjske poslove Darijana Filipović primila u nastupnu posjetu ambasadora Republike Francuske u BiH

"Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i predsjedavajuća Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH Darijana Filipović primila je danas u nastupnu posjetu ambasadora Republike Francuske u BiH, NJ. E. Françoisa Delmasa.

Tokom sastanka razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, uz poseban naglasak na napredak Bosne i Hercegovine u procesu pridruživanja Evropskoj uniji i NATO savezu.

Poslanica Filipović izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom i prijateljskim odnosima između dvije države. Također je izrazila dobrodošlicu ambasadoru Delmasu, te istaknula važnost kontinuirane podrške Francuske u procesima koji vode stabilnosti i napretku Bosne i Hercegovine.

Ambasador François Delmas naglasio je snažnu podršku Francuske Bosni i Hercegovini u njezinom putu prema članstvu u Evropskoj uniji.

U ocjeni bilateralnih odnosa, zaključeno je kako su na zadovoljavajućoj razini, s obostranim opredjeljenjem za dalji razvoj prijateljskih odnosa između dvije zemlje. Sastanak je zaključen izrazima obostrane predanosti jačanju veza između Bosne i Hercegovine i Republike Francuske, te potvrdom kako je podrška Francuske od izuzetne važnosti za stabilnost i napredak Bosne i Hercegovine." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajuće Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Darijane Filipović)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću