MENI
18.1.2024.

Предсједавајући Дома народа ПСБиХ Кемал Адемовић примио у посјету амбасадора Републике Азербејџан у БиХ

"Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Кемал Адемовић примио је данас у  посјету амбасадора Републике Азербејџан у БиХ Vilayata Mukhtara Oghlu Guliyeva.

Предсједавајући Адемовић и амбасадор Guliyev констатовали су да су односи између двије државе добри и пријатељски, те нагласили да се они могу даље развијати на плану међупарламентарне сарадње, економије и културе.

Предсједавајући Адемовић изразио је задовољство због доношење одлуке  о узајамном отварању амбасада у Сарајеву и Бакуу, те нагласио битност тог чина за даље јачање свеукупних односа двије земље.

Амбасадор Guilyev упознао је предсједавајућег Адемовића са наступајућим вандредним изборима у Републици Азербејџан, који ће се одржати 07.02.2024. године, те позвао представнике Парламентарне скупштине БиХ да учествују у надгледању изборног процеса.

Амбасадор Guilyev најавио је посјету предсједнице Парламента Републике Азербејџан Босни И Херцеговини. Саговорници су нагласили важност оваквих сусрета на највишем нивоу и изразили наду да ће се континуитет оваквих посјета наставити и убудуће." (саопштење из Кабинета предсједавајућег Дома народа Кемала Адемовића)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу