MENI
8.12.2023

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH i članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a boravit će u studijskoj radnoj posjeti najvišim civilnim i vojnim institucijama NATO-a

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH i članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) boravit će 11. i 12. decembra u studijskoj radnoj posjeti PSNATO-a, Glavnom sjedištu NATO-a i Vrhovnoj komandi NATO-a.

Tokom dvodnevne posjete, Delegacija PSBiH bit će u prilici da razgovara o aktivnostima Parlamentarne skupštine NATO-a, o aktuelnoj NATO političkoj agendi, o pitanju proširenja NATO-a na Zapadnom Balkanu i NATO partnerstvu, o izgradnji programa kapaciteta u Bosni i Hercegovini, kao i o NATO konceptu odbrambenih aktivnosti.

Delegacija PSBiH, u čijem sastavu će biti Marina Pendeš, Sredoje Nović, Sanja Vulić, Šerif Špago, Safet Softić, Slavko Matić, Zdenko Ćosić i Milan Dunović, te parlamentarni vojni povjernik BiH Boško Šiljegović, posjetit će i Misiju BiH pri NATO-u.

Komandantica NATO Štaba u Sarajevu, brigadna generalica Pamela McGaha, također će prisustvovati razgovorima koji su predviđeni programom posjete.

Studijska posjeta najvišim civilnim i vojnim institucijama NATO-a u Briselu realizira se uz podršku PSNATO-a, NATO-a i NATO Štaba u Sarajevu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću