MENI
7.12.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Nikola Špirić primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Grčke u BiH

"Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Nikola Špirić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadoricu Republike Grčke u BiH, Nj.E.Ioannu Efthymiadou.

Uz dobrodošlicu ambasadorici Efthymiadou i želje za uspješnu diplomatsku misiju, dr. Špirić je naglasio da Bosna i Hercegovina i Republika Grčka imaju dobre i prijateljske  odnose.

Istakao je da Grčka kontinuirano podržava BiH u procesu integrisanja u Evropsku uniju (EU), te da izuzetno cijeni činjenicu da je Grčke jedna od sedam država koje su podržale otvaranje pregovora sa EU do kraja godine.

Dr. Špirić je naglasio da dobre političke odnose ne prate tako dobri ekonomski odnosi, na šta ukazuje nivo vanjskotrovinske razmjene, stranih investicija i drugi pokazatelji. Sagovornici su se složili da je u tom pogledu potrebno uložiti napore da se stanje unaprijedi.

Na sastanku je bilo govora o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i o dešavanjima u regionu i svijetu.

Učesnici sastanka složili su se da je u 2024. godini potrebno unaprijediti  parlamentarnu saradnju." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Nikole Špirića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću