MENI
7.12.2023

Član Delegacije PSBiH u PSVE Branislav Borenović učestvovat će u Parizu na sjednici Komiteta za migracije, izbjeglice i raseljena lica PSVE

Član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Branislav Borenović učestvovat će na sjednici Komiteta za migracije, izbjeglice i raseljena lica PSVE, koja će se 8. decembra održati u Parizu.

Kako je najavljeno iz PSVE, na sjednici će biti saslušani izvještaji, te analize eksperata o aktuelnim pitanjima iz oblasti migracija, azila, te o izazovima s kojima se suočavaju migranti, izbjeglice i raseljena lica.

Izvjestioci Komiteta prezentovat će svoje izvještaje na temu „Nestali migranti, izbjeglice i tražioci azila – poziv da se razjasni njihova sudbina“, kao i na temu osiguravanja ljudskih prava u skladu s procedurama azila.

Očekuje se da će na sastanku biti razmotreni i prijedlozi nekoliko rezolucija u vezi sa posljedicama migrantske krize, te određeni izvjestioci za teme iz nadležnosti ovog Komiteta. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću