MENI
30.11.2023

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH Kemal Ademović primio gradonačelnicu Sarajeva

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kemal Ademović primio je danas gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić.

Tokom susreta sagovornici su razmijenili informacije o aktuelnim političkim i društvenim dešavanjima, te se usaglasili da je Grad Sarajevo kroz svoju historiju oduvijek bio otvoren grad, u kojem su građani slobodno mogli da se okupljaju i izražavaju svoje stavove o svim pitanjima i problemima kako u našoj zemlji tako i inostranstvu.

Sagovornici su se, također, složili da je svako ko je dobronamjeran, bez obzira na porijeklo, dobro došao u Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad, ali i da treba da poštuje zakone ove države i uvažava specifičnosti bosanskohercegovačkog društva.

Predsjedavajući Ademović dao je punu podršku gradonačelnici Karić u njenom radu, te pozvao sve relevantne institucije da ispitaju nedavne nasrtaje na njen integritet. Prijetnje bh. zvaničnicima, koji u svojoj zemlji slobodno iznose svoje stavove, politički su neprimjerene i apsolutno nedopustive, upozorio je Ademović.

Na kraju razgovora predsjedavajući Ademović je zaželio gradonačelnici dobro zdravlje i snagu da i dalje nastavi djelovati u najboljem interesu građana Sarajeva i Bosne i Hercegovine.“ (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Kemala Ademovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću