MENI
30.11.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić primio u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadoricu Republike Grčke u BiH

"Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić primio je u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadoricu Republike Grčke u Bosni i Hercegovini Ioannu Efthymiadou.

Zamjenik predsjedavajućeg Zvizdić zahvalio se ambasadorici Efthymiadou na podršci koju Republika Grčka pruža na putu ka proširenju Evropske unije i naglasio da je saradnja dvije zemlje primjer dobrih i kvalitetnih bilateralnih odnosa. Saglasili su se da je podrška Bosni i Hercegovini neophodna u procesu pristupanja u Evropsku uniju i istaknuli važnost pozitivnih procesa na tom putu. Zamjenik predsjedavajućeg Zvizdić je rekao da postoji veliki prostor za interparlamentarnu saradnju i tom prilikom potvrdio da će uputiti poziv predsjedniku Parlamenta Republike Grčke da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Tokom razgovora konstatirano je da BiH i Republika Grčka u narednom periodu, u okviru dobrih odnosa, mogu unapređivati saradnju u oblastima ekonomije i privrede, posebno energetike, turizma, te obrazovanja i kulture.

Na kraju sastanka, zamjenik predsjedavajućeg Zvizdić je ambasadorici Efthymiadou poželio dobro zdravlje i uspješnu diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću