MENI
30.11.2023

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH Kemal Ademović primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Republike Grčke u BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kemal Ademović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadoricu Republike Grčke u Bosni i Hercegovini Ioannu Efthymiadou.

Tokom susreta konstatirano je da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Grčke dobri i prijateljski, te naglašeno da postoji značajan prostor za njihovo unapređivanje, posebno na planu ekonomske saradnje i vanjskotrgovinske razmjene.

Predsjedavajući Ademović zahvalio se ambasadorici Grčke na podršci Bosni i Hercegovini u procesu evropskih integracija, naglašavajući kako naša zemlja visoko cijeni činjenicu da je Grčka jedna od šest država članica Evropske unije (EU), čiji su ministri vanjskih poslova potpisali zajedničku izjavu u kojoj su izrazili trajnu predanost i podršku BiH na putu ka punopravnom članstvu u EU, te pozvali da se sa Bosnom i Hercegovinom do kraja ove godine otvore pristupni pregovori.

Predsjedavajući Ademović poželio je ambasadorici Efthymiadou ugodan boravak i uspješan mandat u Bosni i Hercegovini." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Kemala Ademovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću