MENI
29.11.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić sastao se sa predstavnicima Udruženja studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu

"Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić sastao se danas sa predstavnicima Udruženja studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu Hrustemom Beširevićem, Ajnurom Kanižom i Muminom Velićem. Tokom sastanka razgovarali su o problemima i potrebama studenata sa kojima se suočavaju.

Predsjednik Asocijacije studenata Mumin Velić rekao je da se studenti suočavaju sa problemom studentske prakse, na šta su već dugo upozoravali. Rekao je da bi ovaj problem trebalo da bude riješen za svaki nivo vlasti kako bi stekli vještine u radu i kako bi postali konkurentni na tržištu rada.

Zamjenik predsjedavajućeg Zvizdić pohvalio je ideju i rekao da trenutno ne postoji mogućnost obavljanja studentske prakse, ali je istaknuo da će pokrenuti inicijativu za uspostavljanje ovakve mogućnosti kako bi se studentima osiguralo sticanje znanja i vještina u ovoj oblasti. Rekao je da smatra da bi bilo zanimljivo i korisno organizirati prisustvo studenata sjednicama Parlamentarne skupštine BiH, mogućnost razgovora studenata sa poslanicima, kao simulirani parlament studenata. 

Studenti su se zahvalili na razumijevanju i izrazili spremnost da zajedno rade na uvođenju studentske prakse u državnim institucijama." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću