MENI
29.11.2023

Članovi Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda učestvovat će u Beču na Parlamentarnom forumu Energetske zajednice

Predsjedavajući Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Safet Softić i zamjenica predsjedavajućeg Komisije Marina Pendeš učestvovat će na Parlamentarnom forumu Energetske zajednice, koji će se 30. novembra održati u Beču.

Kako je najavljeno iz Sekretarijata Energetske zajednice, učesnici Parlamentarnog foruma razmijenit će mišljenja o Mehanizmu za prekogranično prilagođavanje ugljenika (CBAM), njegovom utjecaju na integraciju energetskog tržišta i budućnosti cijena ugljenika u Energetskoj zajednici.

Učesnicima bi se trebali obratiti predsjedavajući Parlamentarnog foruma Energetske zajednice za 2023. godinu i predsjedavajući Odbora Parlamenta Republike Albanije za trgovinu okoliš Arben Pellumbi, kao i direktor Sekretarijata Energetske zajednice Artur Lorkowski. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću